Szívszorító vallomást tett a németek szövetségi kapitánya

MH/ MTI
2024. április 27. szombat. 10:53
Frissítve: 2024. április 27. 10:55

Nagelsmann 20 éves volt a családi tragédia idején, éppen akkortájt kellett befejeznie a profi labdarúgást egy súlyos sérülése miatt.

„Elég hamar el tudtam fogadni a vele történteket. A megértésében kulcsfontosságú volt, hogy bele tudd képzelni magad a másik helyébe. És még ha nehéz is, próbáld meghatározni az indítékait. Ha sikerül, megértheted őt. Éppen tegnap mondtam az élettársamnak: kicsit sajnálom, mennyi mindent nem élt meg apám.”

Nem ismerhetett edzőként, nem élhette meg a hazai Eb-t vagy éppen a gyerekeimmel közös nyaralásokat, amelyeket ő is élvezett volna a hegyekben. Sokszor eszembe jut: sajnálom, hogy annyi mindent elszalasztott.

„Természetesen veszteséget okozott a testvéreimnek, a nővéremnek és nekem. De saját magának is. Vannak pillanatok, amikor azt gondolom: ha ezt látná, megbánná a tettét és szívesen részese lenne még ennek az útnak” – mondta Nagelsmann.

Objektum doboz

A magyar válogatott a második Eb-meccsén csap össze a házigazda németekkel. Marco Rossi csapatából Gulácsi Pétert, Orbán Willit és Szoboszlai Dominikot is hajdani lipcsei játékosaként köszöntheti majd Nagelsmann (a korábban a Hoffenheimnél edzett magyar csatára, Szalai Ádám tavaly visszavonult).

A mieink Eb-programja:

  • Június 15., 15.00, Köln: Magyarország–Svájc
  • Június 19., 18.00, Stuttgart: Németország–Magyarország
  • Június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

Elolvasom a cikket