Fehéroroszország csatlakozik Oroszországhoz

„Mivel Fehéroroszország területén nem stratégiai nukleáris fegyvereket telepítenek, ezúttal felajánlottuk barátainknak, szövetségeseinknek, valamint Fehéroroszország elnökének kérésére, hogy vegyenek részt a gyakorlat egyik szakaszában. Ezeket rendszeresen tartjuk” – mondta az orosz vezető.

„Ezúttal három szakaszban zajlanak. A második szakaszban a fehérorosz kollégák csatlakoznak a közös akcióinkhoz, a védelmi minisztériumoknak és vezérkaroknak már kiadtuk az erre vonatkozó utasításokat” – tette hozzá Putyin.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az elnök utasítására az orosz fegyveres erők vezérkara megkezdte egy, a közeljövőben a Déli Katonai Körzet rakétaalakulatainak részvételével, a repülés és a haditengerészet bevonásával tartandó gyakorlat előkészületeit; a kiképzést és a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni.

A gyakorlat célja többek között az Orosz Föderáció területi integritásának és szuverenitásának feltétel nélküli biztosítása, válaszul egyes nyugati tisztviselők provokatív nyilatkozataira és fenyegetéseire.

Elolvasom a cikket