Éles kritika a Pentagon volt tanácsadójától Ukrajna miatt

Azt írta, hogy „Washington és a NATO bolondot csinált magából”.

Az ezredes szerint Kijev nyugati szövetségeseinek le kellene állítaniuk a további katonai segélycsomagok kiutalását Ukrajnának, mert szerinte az ország valójában vesztésre áll a konfliktusban. Arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna szétesett állapotban van. Hajlik arra a véleményére, hogy bármi is lesz a végeredmény, valószínűleg egy demilitarizált terület fog kialakulni.

Joe Biden szerdán aláírta a külföldi szövetségesek, köztük Ukrajna támogatására vonatkozó törvényt, amely alapján 61 milliárd dollárt kapott Oroszországgal szembeni további fellépésre. Később Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója azt mondta, hogy az amerikai katonai segélyek átutalása azonnal megkezdődik, hogy bepótolják az elvesztegetett időt.

Korábban Szergej Sojgu, a védelmi minisztérium vezetője azt mondta, hogy az ukrán hadsereg mintegy 500 ezer embert veszített a különleges katonai művelet kezdete óta. Hangsúlyozta, hogy jelenleg a katonai műveletek teljes frontján az orosz egységeké a kezdeményezés, és folytatják az ellenség kiszorítását. Sojgu hangsúlyozta, hogy a hadsereg felszabadította Pervomajskét, Bogdanovkát és Novomihajlovkát a Donyecki Népköztársaságban, és kiterjesztik az ellenőrzési övezetet Berdicsben és Georgijevkában.

Vlagyimir Putyin elnök megjegyezte, hogy az ukrajnai demilitarizált övezetet úgy kell megszervezni, hogy az garantálja az orosz városok biztonságát. Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev viszont arról beszélt, hogy szükség van egy ilyen övezet létrehozására, és megjegyezte, hogy a nagy hatótávolságú fegyverek új szállítmányait figyelembe véve annak Lviv határai mentén kell húzódnia, és a szomszédos ország új biztonságos határaivá kell válnia.

Elolvasom a cikket