Puccskísérlet van készülőben, már össze is hívták a vezetőket

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívüli megbeszélést tartott a hírszerzés és az igazságügyi minisztérium vezetőivel, miután kollégája, a Török Nacionalista Párt (MHP) vezetője, Devlet Bahceli arra figyelmeztetett, hogy a rendvédelmi szervek soraiban puccskísérletet készítenek elő – jelentette a Türkiye című lap nyomán a ria.ru.

Törökországban nagy visszhangot váltott ki az ankarai biztonsági igazgatóság több, az Ayhan Bora Kaplan bűnszervezettel való kapcsolattal vádolt rendőrtisztjének elbocsátása. Otthonukban házkutatást tartottak, hogy digitális anyagokat foglaljanak le. Devlet Bahceli, Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik munkatársa, a Nacionalista Mozgalom Párt (MHP) vezetője azt mondta, hogy a kormány elleni összeesküvésről lehet szó, és hogy néhány rendőr felfüggesztése önmagában nem lehet elég. A politikus a parlamentben tartott pártértekezleten felszólalva arra figyelmeztetett, hogy megismétlődhet a 2016-os puccskísérlet.

„Erdogan elnök Bahçeli kijelentéseit követően éjszakai rendkívüli megbeszélést tartott az elnöki rezidencián Yılmaz Tuncı igazságügyi miniszterrel és a Nemzeti Hírszerző Szervezet vezetőjével, Ibrahim Kalınnal” – írja a lap.

Erdogan várhatóan szerdán a parlamentben egy kibővített kormánypárti ülésen szólal fel a témában.

Elolvasom a cikket