Tragédia: Holtan, vérbe fagyva találtak a festőművészre

Az óbudai társasház lakói napok óta elviselhetetlen bűzre panaszkodtak, amely a festőművész lakásából áradt. A férfit brutálisan megkéselték, és a helyszíni vizsgálatok szerint már napok óta halott volt.

Sajtóhírek szerint az 51 éves festőművész néhány hónappal ezelőtt kezdett el udvarolni egy fiatalabb, drogfüggő nőnek, aki gyakran látogatta meg őt a barátaival együtt az óbudai lakásán. A szomszédok elmondása szerint hat nappal a holttest megtalálása előtt a festőművész egy heves vitába keveredett a társaság egyik tagjával, ami miatt akkor rendőri intézkedésre is sor került.

A rendőrök akkor elengedték a botrányt okozó férfit, a szomszédok biztosak veszik, hogy a társaság egyik tagja lehet a gyilkos. A rendőrség jelenleg ismeretlen tettes után nyomoz.

MOST ÉRKEZETT: A feltételezett tetteseket elfogták el a III. és a VII. kerületben. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása, míg egy 49 éves férfit súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A közlemény szerint egy III. kerületi lakóházból július 4-én 17 óra 50 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy ott lakó férfit holtan találtak.
A helyszíni szemlekor a rendőrök megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás során felmerült az emberölés gyanúja, ezért a további eljárás emberölés miatt folytatódik – írták.

Elolvasom a cikket