„Robert Ficot azért lőtték le, mert a béke pártján állt”

A miniszterelnök felidézte, legutóbb is egy választás előtt találkozott a Békemenet résztvevőivel. Akkor a Fidesz-KDNP a legnagyobb győzelmét aratta, és a legnagyobb vereségét szenvedte el a baloldal.

A győzelmünk nem csak a Holdról látszott, a részvények árfolyama is megugrott, emlékeztetett, hozzátéve: Magyarország nem eladó sem Brüsszelnek, sem Soros Györgynek.

– Ha ráfújnánk a baloldalra, a képviselőik Brüsszelig repülnének, de nem tesszük, mert van már ott épp elég háborúpárti politikus. Ezért a saját képviselőinket küldjük, akik hisznek a szeretetben és a békében – mondta.

Ezek után emlékeztetett a Margitsziget történetére, ami a béke szigete.

– Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk az EP-választást, hogy a brüsszeli bürokraták megnyissák előttünk a város kapuit, és ijedtükben sietősen távozzanak onnan – jelentette ki.

Kitért arra is, 2006 óta a kormánypártok minden választást megnyertek. – Egész jól belejöttünk. A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb. Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett – jelezte, s azzal folytatta: „mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, legnagyobb békefenntartó ereje”.

– A jövő héten több millió ajtón kopogtatunk, több millió emberrel beszélünk, és felállítjuk a mozgósítás világrekordját – ígérte.

Orbán Viktor szerint egy hatalmas győzelem kapujában van a Fidesz-KDNP. „Minden mellettünk szól” – fűzte hozzá.

– Igaz, hogy a nap 24 órából áll, de aki korán kel, annak hosszabb, és aki korán kel, választást nyer – jegyezte meg, s mint mondta: óriási gólhelyzetben vagyunk, most már csak hálóba kell juttatni a labdát, de vigyázni kell, mert el is lehet ezt hibázni.

Arra intett tehát mindenkit, hogy feszüljön meg a győzelemért.

– Papírforma győzelem nem létezik. Szenvedély és győzelem, vagy rutin és vereség. A leggyorsabb versenyautó sem győzhet, ha nincs benne üzemanyag, és a mi üzemanyagunk a Magyarország iránt érzett szenvedély – jelentette ki.

– A feladat, ami előttünk áll, olyan nagy, amilyet még soha nem láttunk: meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba lépjen, ami a végét jelentené – figyelmeztetett a miniszterelnök.

Ma háborús hangulat van, és a háborús vonaton se fék, se masiniszta.

– Arra vállalkoztunk, hogy ezt a szerelvényt megállítsuk, hogy aki akar, leszállhasson, és kimaradhasson a háborúból – közölte, s felidézte: a migrációs vonatról időben sikerült leszállni, és így volt ez a genderőrülettel is.

– Azt sem fogjuk megengedni, hogy a gyermekeinket és az unokáinkat háborúba vigyék – Stop War! – mondta a kormányfő, aztán a Tankcsapdától idézve azt üzente: aki a pokolra kíván jutni, annak barla a második ajtó.

– Kell a béke melletti politikai erők politikai súlya és befolyása, ezért ma minden Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér, mert megerősíti a békepárti európai tábor súlyát és a magyar békepolitikát – mondta, és úgy fogalmazott: „Legyünk őszinték, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok most életeket mentenek.”

– Ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utlolér bennünket – figyelmeztetett. A kormányfő kitért arra, hogy a háborúpártiak azt képzelik, mint az első- és második világháborúban, hogy képesek lesznek legyőzni Oroszországot, sőt, az egész Keletet.

– A háborúpárti erőket nem lehet meggyőzni, nem érdekli őket semmi, ezért nem meg-, hanem legyőzni kell őket – ez Orbán Viktor szerint az egyetlen megoldás.

A kormányfő visszautalt az EU alapítóira, akik azt mondták: Európa nem bír ki még egy háborút.

Felidézte: az első világháború előtt Európa a világ ura volt, a második után keleti és nyugati felét is idegen hatalmak szállták meg. A jövő sem fényesebb. A háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszthetünk.

Elolvasom a cikket