Megnevezték a demencia első és legfőbb tünetét

A demencia egyik első és legfontosabb tünete a memóriazavar – mondta Rebecca Amarillo pszichiáter. A szakember pontosította, hogy maga a betegség sokkal korábban kezd kialakulni, mint ahogy az első tünetek megjelennek, de a memóriaproblémák az egyik ilyen jelzőtünet lehet – írja a The Sun cikke alapján a news.ru.

Úgy tudjuk, hogy az Alzheimer-kór okozta változások az agyban már jóval azelőtt elkezdődnek, hogy a betegeknél az orvos által észlelt tünetek jelentkeznének. Az Alzheimer-kórban és a demenciában az agysejtek pusztulását okozó fehérjerögöket vélhetően sokkal később észlelik – jegyezte meg.

Elmondta, hogy a közelmúltban végzett vizsgálatok azt találták, hogy gyakran az emberek hozzátartozóiknak tett panaszai a memóriazavarokról gyakran sokkal korábban segítettek a kezelés megkezdésében, mivel sok betegnél később diagnosztizálták az agykárosodást. Az orvos azt tanácsolta, hogy gyakrabban figyeljenek oda szeretteik viselkedésére, és ne hagyják figyelmen kívül a jeleket, hogy memóriájuk romlani kezdett.

Elolvasom a cikket