Fokozza a szív egészségét és megelőzheti vele a rákot

A paradicsomlé számos más egészségügyi előnnyel is rendelkezik, a megfázás és az influenza kezelésétől kezdve az immunrendszer erősítéséig. A paradicsomlé tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, gazdag likopinban és E-vitaminban – írja a Healthshots.

1. Fedezi a vitamin- és rostszükségletet

A paradicsomlé egyik legnagyobb előnye, hogy gazdag fehérjeforrás. Egy csésze paradicsomlé fedezi a napi C-vitaminszükségletet, valamint az A-vitaminszükséglet körülbelül negyedét.

2. Karotinoidokban és polifenolokban gazdag

A karotinoidok A-vitaminná alakulnak át a szervezetünkben. Segít fenntartani a jó látást és a szövetek egészségét. Megelőzheti a rák kialakulását is. A karotinoidok antioxidánsok is, amelyek segítenek a szabad gyökök megelőzésében.

3. Antioxidánsokban gazdag

Az antioxidánsok nagyon fontosak a szervezet számára, és a paradicsomlé gazdag egy likopin nevű antioxidánsban. Egy pohár paradicsomlé 22 mg likopint tartalmaz. A likopin segít megvédeni a sejteket a károsodástól, és csökkenti a gyulladás minden jelét a szervezetben.

4. Segít a szívbetegségekben

A paradicsomlé rendszeres fogyasztása segít a szív egészségének megőrzésében. A lében található likopin és béta-karotin segít a vérnyomás, valamint a koleszterinszint csökkentésében.

5. Megelőzheti a rákot

A paradicsomlé fogyasztása segíthet a különböző rákos megbetegedések megelőzésében is. Egy tanulmány szerint a paradicsom fogyasztása csökkentheti a prosztatarák kockázatát.

Elolvasom a cikket