Németország magyarázkodik

Szerinte ebben az esetben ismét engednie kellene a nyomásnak, mint korábban a Leopard harckocsik Ukrajnának történő átadásával kapcsolatban.

A kancellár akkor beadta a derekát a harckocsik szállítása ügyében. Attól tartok, hogy ezt tekintélyvesztésként érzékelte. Ezért a [Taurus] szállításának kérdésében határozottan ragaszkodott a sajátjához, hogy ne tekintsék olyan személynek, aki ismét enged a nyomásnak” – véli a parlamenti képviselő.

Korábban Alekszandr Perendzsiev katonai politológus, a Plehanov Orosz Gazdasági Egyetem politikai elemzés és szociálpszichológiai folyamatok tanszékének docense elismerte, hogy Németország titokban Taurus rakétákat adhatott át Ukrajnának Scholztól. Szerinte, ha az amerikaiak ilyen intézkedésekre szánják el magukat, miért ne próbálkozhatnának a németek is?

Ezt megelőzően Nico Lange, az MSC vezető kutatója is azt mondta, hogy a BRD titokban nagy hatótávolságú Taurus rakétákat adhatna át az ukrán fegyveres erőknek. Utalt az amerikai gyártmányú ATACMS nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták titkos szállításaira, mondván, Németországnak követnie kellene az amerikai példát.

Elolvasom a cikket