Több helyen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók a viharos időjárás miatt

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 11:58

Dóka Imre azt írta, a legtöbb esetben az ország észak-keleti és középső részében a letört faágak és kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Hat esetben épületek tetőszerkezetét, vagy kéményét rongálta meg a viharos szél, továbbá Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben néhány helyen nagyobb mennyiségű csapadékvíz öntött el garázsokat, pincéket.

A tájékoztatás szerint jelenleg főként a fővárosban és Pest vármegyében dolgoznak a tűzoltók több helyen, de nagyobb fennakadásokról a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Dóka Imre hangsúlyozta: ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat és kárt okozhat velük.

Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot – hívta fel a figyelmet Dóka Imre.

Elolvasom a cikket