„Karácsony autókitiltási botránya is kiakasztja a kamumétert”

MH/ MTI
2024. május 30. csütörtök. 13:09

Szentkirályi Alexandra a videóban azt mondta, hogy egy korábbi interjúban Karácsony Gergely már beszélt az autókitiltásról és az alacsony kibocsátású zónákról.

A videó szerint a főpolgármester a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy „az én választási programomban szerepelt egyébként az alacsony kibocsátású zónák kijelölése, amelyet továbbra is tartok”.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy nevezzük nevén a dolgokat, ez nem alacsony kibocsátású zóna, hanem autókitiltási zóna.

A videóban bevágták Ámon Ada, Karácsony „autókitiltó ügynökének” egy interjúját, amiben igennel felel arra a felvetésre, miszerint ezt úgy kell elképzelni, hogy az Ultra Low Emission Zónában csak bicikli és gyalogos mehet, és aztán van egy nagyobb kör, ahova csak tömegközlekedés és elektromos jármű hajthat be.

A videóban bevágták Karácsony Gergely egy korábbi nyilatkozatát is, amiben azt mondta: „Én nem tudom, honnan veszik ezt a hülyeséget. Tényleg, senki nem mondott ilyet, senki nem gondol ilyet. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv.”

„Tagadhatják, de lebuktak, június 9-én pedig elbuknak. A budapestieknek olyan főpolgármesterre van szükségük, aki a főváros ügyeivel foglalkozik Gyurcsányék ügyei helyett. Gyurcsányékat le kell váltani” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videó végén.

Elolvasom a cikket