Tévhitek a botoxról

MÍTOSZ 1. A botox méreg és káros lehet az egészségre
A botoxot először a 70-es években használták a szemgörcs kezelésére. Azóta a gyógyszert aktívan használják neuritis, migrén, arc aszimmetria és remegés kezelésére.

Az agyi bénulásban szenvedő gyermekeknek tízszer nagyobb dózisú botulinum toxint fecskendeznek be, mint egy kozmetikusnál végzett eljárás során.

2. MÍTOSZ: Az izmok sorvadása azért következik be, mert nem kapnak vérellátást.

Ha ez igaz lenne, nem lenne szükség a botoxinjekciók megismétlésére. Az arckifejezés 3-6 hónap alatt (és egyeseknél már korábban is) teljesen helyreáll.

A gyógyszer csak a neuromuszkuláris átvitelt blokkolja, és az erek a szokásos módon működnek. Az izmok nem halnak el, az arckifejezések egyszerűen átrendeződnek és kevésbé aktívak lesznek.

MÍTOSZ 3. Hozzá fogok szokni az injekciókhoz
Csak a tükörben lévő szép tükörképéhez szokhat hozzá. Miután a gyógyszer hatása megszűnik, az arckifejezései helyreállnak, és lehet, hogy nem kell folytatni az injekciókat. Nincs fizikai függőség.

4. MÍTOSZ. Negyven- vagy ötvenéves koromban kezdem el az injekciózást, ez még túl korai lenne
Az arckifejezések már nagyon fiatal korban is finom ráncokat képeznek. Fiatalon még valahogy meg lehet tanulni irányítani az arckifejezésedet, ez igaz. De ha már reggel látja a ráncokat, és azok statikusak, nem kell megvárnia, amíg még mélyebbek lesznek.

„A beavatkozást 18 éves kortól csak akkor végezzük el, ha az javallott. Csak az orvosokra bízza az egészségét, és nem kell félnie ezektől a mítoszoktól” – mondta Anna.

Elolvasom a cikket