A pszichológus megnevezte az alkoholfüggőség három jelét

Az elvonási tünetek jelenléte
Az alkoholmérgezéstől eltérően, amely az alkohollal szembeni ellenszenvet vált ki, az elvonási tünetek vagy ahogyan a köznyelvben nevezik, a másnaposság, az embernek az ismételt használatra való vágyát mutatja, amit a fizikai és érzelmi megkönnyebbülés érzése követ.

Az orvos megjegyezte, hogy az ember azért iszik, hogy jobban érezze magát. Ez az állapot váltja ki a tivornyázó ivási ciklust.

Az alkoholfogyasztás feletti kontroll elvesztése
Különösen ebben az esetben több olyan helyzet van, amely lehetővé teszi az ivást, és kevesebb a visszatartó erő.

A személy gyakrabban iszik, az alkohol elkezdi kísérni a hét folyamán, olyan helyzetekben, amikor választási lehetőség van, a személy inkább iszik, mint hogy józanul töltse az időt.

Az ivás feletti dóziskontroll elvesztése
Az elfogyasztott alkohol mennyisége növekszik, és egyre nehezebbé válik az adagolás ellenőrzése.

Ebben az esetben a személy biztos benne, hogy csak egy-két adag alkoholt fog meginni, de minden alkalommal túladagolja magát.

A szakértő megjegyezte, hogy további, de nem kevésbé fontos jelek a következők

– megnövekedett alkoholtolerancia, amikor több alkoholt kell inni, mint korábban ahhoz, hogy részegnek érezzük magunkat;
– az ivás a negatív következmények ellenére is folytatódik;
– az alkoholfogyasztás következtében fellépő rövid távú memóriazavarok. Amikor valaki azt mondja: nem emlékszem, hogyan jutottam ide, vagy nem emlékszem jól az estére;
– az öklendezési reflex elvesztése vagy csökkenése akár nagy mennyiségű alkohol elfogyasztásától is.

Amikor a szerettei azt mondják, hogy túl sokat iszik, vagy azt gondolja, hogy túl sokat iszik, és hogy ez problémát jelenthet.
Ha ezeket a jeleket észleli, forduljon szakemberhez és függőségekkel foglalkozó pszichológushoz.

Ki van kitéve az alkoholfüggőség kialakulásának veszélyének?

Ha valakinek anyagcserezavara vagy bizonyos örökletes betegségek gyengítik a szervezetet, az alkoholt gyorsabban dolgozza fel a szervezet, és a függőség több év alatt alakul ki.

Nők
A nőknek kevesebb víz van a szervezetükben, mint a hasonló testsúlyú férfiaknak, és emiatt gyorsabban érik el a magas véralkohol-koncentrációt. Ezért ha egy férfi és egy nő ugyanannyi alkoholt iszik, a nő vérében magasabb lesz az alkohol dózisa, és hamarabb lesz részeg.

Idősebb emberek
Az életkor előrehaladtával az alkohol lassabban szívódik fel a szervezetben. Ennek következtében tovább marad a szervezetben.

Elolvasom a cikket