Maruzsa Zoltán: Idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba

MH/MTI
2024. május 15. szerda. 21:26
Frissítve: 2024. május 15. 21:28

Maruzsa Zoltán a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában – ahol szintén notebookokat osztott – elmondta, a kormányzat még 2022-ben hozott döntést arról, hogy a teljes magyar köznevelést digitalizálni szeretné. Hozzátette, hogy ennek legfontosabb eszköze az oktatásban résztvevők digitális eszközökkel, notebookokkal történő felszerelése. Egy RFF (digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára) projekt keretében, európai uniós és hazai költségvetési forrásból szerzik be az eszközöket – fűzte hozzá az államtitkár.

Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy idén eddig Pest vármegyében szállítottak ki jelentősebb mennyiségű laptopot. Hozzátette, hogy Dunaharasztiban összesen 476 hordozható számítógépet vehettek át az általános és középiskolás gyerekek. A cél az, hogy az eszközök segítségével azokhoz a tartalmakhoz, okostankönyvekhez, mintegy 200 ezer digitális tartalomhoz jussanak hozzá az ötödik osztálytól a tizenkettedik osztályig a gyerekek, amelyek a Nemzeti Köznevelési Portálon, illetve a Krétában elérhetők – tette hozzá.

Az államtitkár hozzátette, hogy elmondható lesz, hogy 2026-ra az 5–12-ik évfolyamig minden olyan tanuló, aki kérte, hozzájutott a digitális eszközökhöz. Az elkövetkezőkben pedig tisztán költségvetési forrásból szeretné a kormány fenntartani a programot – fűzte hozzá Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 140 millió forintos támogatást kap a tankerületen keresztül az iskola belső átalakítására.

Elolvasom a cikket