Ajakfeltöltés vagy lip flip?

Kaufmann Angéla
2024. május 14. kedd. 4:54

Mit jelent pontosan az ajakfeltöltés?

Az ajakfeltöltés egy kozmetikai eljárás, amelynek során dermális töltőanyagokat fecskendeznek az ajkakba, hogy javítsák azok alakját, térfogatát és általános megjelenését. A töltőanyag segít teltebb megjelenést kölcsönözni az ajkaknak, és jellemzően hialuronsavból vagy szintetikus hialuronsavból készül, bár a készítmény a kívánt eredménytől függően változhat.

Mi az a lip flip?

A lip flip (ajak[ki] fordítás) egy nem sebészeti eljárás, amelynek során botoxot fecskendeznek be egy izomba, közvetlenül a felső ajak határa felett és a száj sarkaiban. Ezek az injekciók ellazítják az izmokat, és javítják a felső ajak alakját és térfogatát. Amikor az izom összehúzódik mosolygás közben, az orbicularis oris izom az ajak begörbülését okozhatja. Ha az izom ellazult, következésképpen többet látni a felső ajakból, innen ered a lip flip elnevezés.

Az eljárás részletei

Íme, mire számíthat egy ajakfeltöltés vagy ajakflip kezelés során:

Ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltés első lépése az orvossal való konzultáció. Ez lehetőséget ad orvosának, hogy többet tudjon meg az orvosi és kozmetikai hátteréről, valamint az eljárás céljairól. Azt is elmondják, hogy mire számíthat az eljárás és a gyógyulási folyamat során.

Az eljárás megkezdése előtt orvosa elzsibbasztja az ajkát. Kezelőorvosa ezután egy finom tű segítségével töltőanyagot fecskendez be az ajka bizonyos területeire. Később jeget adhatnak a duzzanat szabályozására és a kellemetlen érzés enyhítésére.

Az eljárás általában 30 perc alatt befejeződik, és a legtöbb ember azonnal visszatér a munkába és más tevékenységeihez. Ennek ellenére valószínűleg nem szeretné az ajakfeltöltést közvetlenül egy olyan esemény vagy összejövetel előtt ütemezni, amely fontos az Ön számára.

Lip flip

Az ajakfeltöltéshez hasonlóan a lip flip első lépése egy konzultáció a szakemberrel, hogy megvitassák céljait és elvárásait. Körülbelül három-négy nappal az eljárás előtt tartózkodnia kell az alkoholtól és a vérhígító gyógyszerektől. A kezelés napján az orvos elzsibbasztja az ajkait, és Botoxot fecskendeznek be a szája sarkába. Viszonylag fájdalommentes, ezért egyes orvosok dönthetnek úgy, hogy nem zsibbasztják el, ez az Ön kényelmi szintjétől és igényeitől függ.

Az eljárás általában körülbelül 15 percet vesz igénybe és körülbelül három-öt napon belül várhatók az eredmények.

A döntés

Az ajakfeltöltés és a lip flip közötti döntés végső soron az Ön céljaitól függ. Ha hosszabb ideig tartó eredményeket keres, és hatalmas változást szeretne elérni az ajkak méretében, valószínűleg az ajakfeltöltés a legjobb megoldás az Ön számára. Ha mosolygás közben a felső ajka befelé fordul, vagy felhajlik, vagy kicsit más ajakformával szeretne kísérletezni, akkor a flip nagyszerű megoldás lenne. És nem feltétlenül kell választani: sokan kombinálják a kezeléseket.

Elolvasom a cikket