Futsal: Sorozatban harmadszor kupagyőztes a Haladás VSE + Videó

A nagy tét miatt óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok. A Haladás együttese birtokolta többet a játékszert, azonban a Veszprém igyekezett korán megszűrni a vasi akciókat. A szombathelyiek fokozatosan növelték a játék sebességét, tobb helyzetet is kidolgoztak, azonban nem akart megszületni a vezető találat. Ráadásul ekkor már a Veszprém is felbátorodott és ők is megdolgoztatták a vasi zöld-fehérek kapusát. Aztán a szünet előtt percekig állt a játék.

Ekkor is Alasztics volt a főszereplő, azonban egy védést követően a földön maradt, ápolásra szorult a cerberus egy ütközés miatt. A második játékrész kezdetére jóval koncentráltabb volt a Hali, amihez pontosabb támadójáték párosult. Ennek köszönhetően gyorsan kétszer is betalált ellenfele kapujába a címvédő. A bekapott góloktól megzavarodtak a veszprémiek és nagyon pontatlanná váltak. Több labdát elszórtak, kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztak.

Ezzel szemben a Hali jól adta át a területet és stabilan védekeztek. Még veszkapus elleni játékuk is hibátlan volt, újabb gólt is szereztek a vasi futsalosok, míg az idő múlásával még idegesebbé váltak a Veszprém játékosai. A hátralevő időben már nem engedett teret ellenfelének a szombathelyi együttes, így magabiztos győzelemmel ünnepelhette újabb, sorozatban harmadik Kupa elsőségét a Haladás.

Objektum doboz

Haladás VSE – 1 FC Veszprém 3-0 (0-0)

Haladás: Alasztics M. – Dróth Z., Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.

Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vas Á., Rutai B.

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Vatamaniuc-Bartha (22′), Rutai (23′),Dróth (32′)

Elolvasom a cikket