Monszun: Tovább nőtt az indonéziai áradások halálos áldozatainak száma

MH/MTI
2024. május 13. hétfő. 8:11
Frissítve: 2024. május 13. 8:14

Újabb holttesteket találtak hétfőn a mentőalakulatok a heves esők okozta áradások sújtotta indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban, így 41-re emelkedett a természeti csapás halálos áldozatainak száma, 19-en megsérültek, további 17 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

A víz még szombat késő éjjel öntötte el a körzetek falvait, csaknem kétszáz épületet és embereket sodort el magával.

A rendőrség jelentette, hogy a Tanah Datar körzetben lévő Anai-völgyi vízesés környékén a főutakat is elöntötte a sár, és elvágta a más városokba vezető utakat.

Két hónappal korábban Nyugat-Szumátra tartományban legkevesebb 19-en vesztették életüket a heves esők hatására kialakult áradásokban és földcsuszamlásokban, több mint 70 ezer embert pedig evakuálni kellett a környékről. A tartomány fővárosában, Padangban és nyolc másik körzetben csaknem hétszáz ház semmisült meg, hidak omlottak össze, és a víz mintegy 113 hektárnyi termőföldet is elöntött.

A Merapi tűzhányó legutóbb januárban tört ki, akkor mintegy 1,3 kilométer magasságba lövellt fel hamut és füstöt, de halálos áldozatokat nem követelt. A vulkán ezt megelőzőn decemberben is kitört, akkor 23-an haltak meg a katasztrófában.

Elolvasom a cikket