Elképesztő mennyiségű kokaint foglaltak le a német hatóságok

A dpa azt írta: a hildesheimi kereskedés alkalmazottai egy ellenőrzés során szokatlan csomagokra figyeltek fel egy ládában. A rendőrök és vámnyomozók ezután három napon át több ezer banános ládát kutattak át, és 185 csomag több milliós értékű kokaint találtak. A vizsgálatok szerint a több konténerből álló banánszállítmány Kolumbiából érkezett a hamburgi kikötőbe április közepén. A címzett egy az élelmiszerlánc volt, a kábítószer-ellenes osztag ezért más szövetségi államok banánszállítmányait is ellenőrizte.

Egy héttel a hildesheimi felfedezés után az LKA szerint ugyanannak az élelmiszerláncnak több üzletében is találtak kokaincsomagokat Berlin-Brandenburg térségében. Ebben az esetben is több ezer karton banánt kapott egy brandenburgi gyümölcskereskedő, amelyet nem sokkal később szállítottak ki az üzletekbe. A nyomozók közölték, hogy vizsgálják a bűncselekmények közötti összefüggést.

Az akciót az alsó-szászországi állami bűnügyi hivatal közös kábítószer-nyomozócsoportja (GER) és a hannoveri vámnyomozó hivatal vezette. Az alsó-szászországi állami bűnügyi hivatal közlése szerint az ügyet jelenleg a hildesheimi és a frankfurti (Brandenburg) ügyészség kezeli.

Elolvasom a cikket