Felbukkant a Börzsöny „vadállata” + VIDEÓ

Továbbra is jól érzi magát az elkerített projektterületen élő, fokozottan védett vadmacska, mely most egy videófelvételen mutatta meg magát. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén élő állatot a Börzsönyben kapták lencsevégre, a természetvédelmi társaság erről osztott meg bejegyzést a közösségi oldalán – számolt be a Magyar Nemzet.

Mint írták, a vadmacska kíváncsian szemléli a projekt során bevezetett monitoringeszközöket, valamint szívesen használja a 2019-ben a területre kihelyezett fekvő holtfát.

– Mióta 2022. szeptember 26-án megjelent kameráink előtt, rendszeresen jelen van a területen legalább két kifejlett egyed – olvasható a bejegyzésben, melyben hozzáteszik, 2023 nyarán két vadmacskakölyök is nevelkedett ezen a területen.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park hangsúlyozta, a vadmacska kíváncsian szemléli a projekt során bevezetett monitoringeszközöket, valamint szívesen használja a 2019-ben a területre kihelyezett fekvő holtfát.

Fontos nekik, hogy az erdők szerkezete változatos legyen, ami nemcsak bőséges táplálkozóhelyet, de kiváló búvóhelyeket is jelent. Ezért a megkezdett természetvédelmi erdőkezeléseket; lékek, változatos holtaformák, mikroélőhelyek kialakítását idén télen is folytatják – írták.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket