Bajnokok Ligája – Öt csapat lehet nyolcaddöntős szerdán

MH/MTI
2023. november 7. kedd. 11:05

A Bayern München – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – százszázalékos teljesítménnyel vezeti az A jelű négyest, s amennyiben a papírformát igazolva legyőzi otthon a Galatasarayt, biztosan ott lesz a legjobb 16 között. A bajorok az előző fordulóban 3-1-re nyertek Isztambulban, a BL-csoportkört tekintve pedig rekordot jelentően 37 meccse veretlenek, a legutóbbi 16 mérkőzésüket pedig megnyerték a sorozat első szakaszában.

A csoport másik szerdai találkozóján a Manchester United a sereghajtó dán FC Köbenhavn vendége lesz.

A B csoport sokkal kiegyenlítettebb az A-nál, az éllovas Arsenal hat ponttal vezet az ötpontos Lens előtt, s ezúttal a két ponttal harmadik, Európa-liga-győztes Sevillát fogadja Londonban. Az előző körben, Spanyolországban 2-1-re nyertek az angolok, s egy újabb sikerrel megerősíthetik vezető helyüket, illetve ha a csoport másik mérkőzésén a Lens is győz Eindhovenben, tovább is juthatnak. Abban az esetben, ha sevillai és eindhoveni sikert hoz a szerda, szorossá válhat a hajrá ebben a négyesben.

A Bayern Münchenhez hasonlóan a Real Madrid is hibátlan mérleggel vezeti a csoportját, az előző játéknapon 2-1-re nyert mostani ellenfele, a Braga vendégeként. Az újabb győzelem egyben továbbjutást is érne a királyi gárdának. A Real 28-adszor szerepel a BL csoportkörében, és eddig mindig elérte a kieséses szakaszt.

A C csoport másodikja, az olasz bajnok Napoli a sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző, sereghajtó Union Berlint fogadja. A német csapat a tavalyi kiugró szereplés után, a mostani idényben nagyon gyengén teljesít, minden sorozatot figyelembe véve az utóbbi 12 mérkőzését elvesztette, és nagy meglepetés lenne, ha éppen Nápolyban „éledne fel”. Az olaszok győzelmük esetén szintén nagyon közel kerülhetnek a továbbjutáshoz.

A D csoportban az egyformán hét ponttal álló Real Sociedad és Internazionale is bebiztosíthatja nyolcaddöntős szereplését, amennyiben legyőzi a pont nélkül utolsó Benficát, illetve a hárompontos Salzburgot. Az előző körben a spanyolok 1-0-ra győztek Portugáliában, a BL-döntős olaszok pedig 2-1-re verték otthon az osztrákokat.

Az M4 Sport az Arsenal-Sevilla összecsapást közvetíti a szerdai játéknapon.

Elolvasom a cikket