Orosz védelmi tárca: Egy nap alatt 115 embert veszített az ukrán hadsereg

MH/MTI
2023. november 6. hétfő. 20:00
Frissítve: 2023. november 6. 20:03

Az orosz légvédelem elfogott két HIMARS-lövedéket, és megsemmisített 23 drónt több Luhanszk, Donyeck és Zaporizzsja megyei település körzetében – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadsereg az oroszországi Voronyezsi területen is ártalmatlanná tett két drónt – közölte Telegram-csatornáján Alekszandr Guszejev kormányzó.

Guszejev szerint senki sem sérült meg, a földön nem keletkeztek károk.

A Wagner orosz magán zsoldoshadsereg számos katonája kezdett kiképzést tartani a csecsen hadsereg különleges erőinek – közölte hétfőn Ramzan Kadirov csecsen elnök.

A Wagner fontos szerepet játszott az Ukrajna elleni orosz háború legádázabb csatáiban, de a sorsa bizonytalanná vált, miután a vezetője, Jevgenyij Prigozsin egy repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette augusztusban, két hónappal azután, hogy fellázadt az orosz hadvezetés ellen.

Kadirov Telegram-csatornáján közölte, hogy egykori Wagner-fegyveresek nagyszámú csoportja intenzív kiképzést tart a csecsen Ahmat különleges erőknek.

Egyelőre nem tudni, hány Wagner-fegyveres vesz részt a kiképzésben, illetve a csecsen hadseregnél maradnak-e, ha a kiképzés befejeződik.

Elolvasom a cikket