Nem lesz több Balaton Sound?

Veszélyben lehet a magyar fiatalok egyik kedvenc fesztiválja, az idén már tizenhatodik alkalommal megrendezett Balaton Sound – írta meg a mandiner.hu. A Sonline cikke szerint a szervezők arról számoltak be, hogy szombatra a látogatók száma elérte a 100 ezret, ami a korábbi évek eredményeihez képest szerényebbnek tűnő szám. Majd hozzátették, hogy a négynapos Balaton Sound utolsó napján többen is azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban.

A Somogy Vármegyei Hírportál a pletykák kapcsán megkereste Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét, aki azt mondta, „lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt.”

De a település első embere a lapnak hozzátette,

minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia.

„Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk.”

A Mandiner is érdeklődött Zamárdi város önkormányzatánál a fesztivál jövőjét illetően. A polgármestertől azt a választ kaptuk, hogy „a Balaton Sound fesztiválra kötött szerződésünk ebben az évben lejár”. Lapunkat arra kérték, hogy a rendezvény jövőbeni megtartásával kapcsolatban forduljunk a szervezőkhöz.

Ezután kerestük Vető Viktóriát, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál sajtófőnökét, a tőle kapott választ változtatások nélkül közöljük:

„A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni. Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.”

Elolvasom a cikket