Meghalt Donáth László

„Donáth László evangélikus lelkész, a Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség parochus emeritusa, volt országgyűlési képviselő 2024. július 11-én, életének 69. évében váratlanul meghalt. Temetéséről a család később gondoskodik” – olvasható a gyászhírben, amit a család juttatott el a Népszavához, írta meg a magyarnemzet.hu.

Donáth László 1994 és 2010 között a Magyar Szocialista Párt jelöltjeként, országgyűlési képviselőként dolgozott. Közéleti pályafutása mellett az Aranyág Alapítvány kuratóriumának elnöke. Donáth Ferenc (1913–1986) kommunista politikus, a Nagy Imre-per egyik vádlottjának fia. Lánya, a Momentum volt EP-képviselője, Donáth Anna.

Az 1994-es országgyűlési választáson a Magyar Szocialista Párt győztes jelöltje volt a budapesti 4. számú egyéni választókerületben (Óbuda északi része). Ezt a sikerét a következő három választáson megismételte. A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson Budapest 2. számú egyéni választókerületében (Bp. II. kerületének egyik része) indult, de alulmaradt a fideszes Balsai Istvánnal szemben.

Elolvasom a cikket