Ez az olcsó ital feloldja a zsírt a májban, csökkenti a koleszterinszintet és küzd a rák ellen

A szakértők szerint egy pohár víz citromszeletekkel számos előnnyel járhat a szervezet számára, beleértve a koleszterinszint csökkentését, a zsírmáj javítását és potenciálisan a fogyás elősegítését.

Friss citromot könnyedén találhat bármelyik szupermarketben. Ez azt jelenti, hogy mindössze fillérekért készíthet egy pohár citromos vizet.

Dr. Eric Berg, aki az egészséges ketózisra és az időszakos böjtre specializálódott, YouTube-csatornáján részletezi a citromos víz napi fogyasztásának előnyeit.

Rendszeresen tesz közzé oktatóvideókat az interneten.

Dr. Berg szerint a citromos víz nemcsak frissítő és finom, de hihetetlen egészségügyi előnyei is vannak.

„Különösen, ha egészséges ketoval és időszakos böjttel kombináljuk” – tette hozzá.

A citromos víz napi fogyasztása:

• csökkenti a májzsírt;

• csökkenti a magas koleszterinszintet

• segít a fogyásban

• küzd az öregedés jelei ellen

• harcol a rák ellen;

• csökkenti a vesekövek képződését;

• fitonutrienseket biztosít.

Dr. Berg elmagyarázza, hogyan csökkentheti a zsíros májbetegséget a citromvíz, és a citromos vízben található fitonutrienseknek tulajdonítja, amelyek jelentősen javíthatják a májzsugorodásként ismert állapotot.

„Ez azt jelenti, hogy zsír került a májba, tehát a májzsugorodás zsírmájat jelent. A citromos víz képes feloldani a zsírt a májban. Vannak más dolgok is, mint például az epesó és a kolinos tisztítás” – mondta.

A kolin segíti a májat, az agyat és a sejteket, és befolyásolja a zsírok felhasználását.

„Az alacsony zsírtartalmú étrend, például a ketogén diéta, 14 napon belül akár 50 százalékkal is csökkentheti a májzsírt. De ha egy kis citromot ad a vízhez, felgyorsíthatja a folyamatokat” – jegyezte meg a szakember.

Elolvasom a cikket