Már elérhetó a D10 – Duna Projekt első dala + VIDEÓ

„A Duna a világ legnemzetközibb folyója. Sokat mesélhetne nekünk a múltról, de ami a lényeg: közös! Egymás mellett élünk, és szeretnénk megélni a szépségét mindennek, ami közös bennünk, és mindennek, amelyben különbözünk. Ehhez pedig az egyik legszebb eszköz áll rendelkezésünkre: a ZENE” – írja Bolyki Tamás, a D10 – Duna Projekt művészeti vezetője.

Mind a tíz Duna menti országból egy-egy tehetséges előadót kértek fel arra, hogy írjon dalt a Dunáról. A folyó minden előadó esetében más-más érzéseket hozott felszínre, más-más zenei motívumok jelennek meg a dalokban, sőt, stílusában is sokszínű műsor állt össze.

A dalokat Magyarországon vették fel az előadók a Bolyki Tamás Quartet kíséretével. A szólisták itt találkoztak először a kvartettel, de ezt megelőzően hónapokon keresztül zajlott a felkészülés interneten keresztül.

A The Vein of Europe című album Simon Plötzeneder osztrák trombitás, zeneszerző dalával debütál, amelyben Simon ötvözi a latin, a balkán és dzsessz-zenei stílusokat, de a Kék Duna keringőből is ihletet merít.

A teljes album felvezetéseként három dal jelenik meg, amelyből az első június 20-től elérhető a ProVibe Studio YouTube csatornáján, hallgassák szeretettel:

Bolyki Tamás Quartet feat. Simon Ploetzeneder – Gateway to the East

Objektum doboz

Bővebben a D10 – Duna Projektről itt.

Elolvasom a cikket