Gorg&Benzol és a Bujdosó Trió a Várkert Bazár színpadán

A Gorg&Benzol egy félinstrumentális, stenk-fusion trió a keleti blokkból. Céljuk, hogy a hallgatóság furcsán érezze magát, és mindenki kérdőjelezze meg, amit magáról gondol. Ezt éles váltásokkal, harmóniákkal, modulációkkal és szigorú kompromisszumkerüléssel igyekeznek elérni.

Kevernek technót dzsesszel, rock zenét dzsesszel, funkot dzsesszel és dzsesszt is dzsesszel. Szeptemberben jelent meg első lemezük, a Trip to Hatland. A dalaik néha elképzelt világokban játszódnak, néha pedig a való világban, de valahol mindig.

2023 októberében több ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat döntőjét. A győzelemnek köszönhetően nagyon sok lehetőségre tettek szert, ezek közül az egyik a júliusi szabadtéri koncert a Várkert Bazárban.

A Bujdosó Trió 2011 telén alakult, tagsága a hazai alternatív/dzsessz/világzenei színtér olyan fontos zenekaraiból verbuválódott, mint – a teljesség igénye nélkül – az Egy Kiss Erzsi Zene, a Kampec Dolores, a Kistehén, a Meszecsinka, a Specko Jedno, az Ági és a Fiúk és a Pop Ivan.

Alig egy évvel később 2012 decemberében jelent meg Gold for Leslie című, bemutatkozó lemezük, amelyet „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölt a kritika. Mediterrán mámor, közel-keleti révület, álomszerű rumba, bőkezűen adagolt pszichedelia, improvizatív kalandozások – ilyen világokat idéz a Bujdosó Trió különleges, összetéveszthetetlenül egyedi zenéje.

A csapat zeneszerzője, Bujdosó János a hazai zenei élet meghatározó alakja, zenekaraival bejárta Európát, eddig három szerzői albuma jelent meg, továbbá számos egyéb lemezen is szerepelt, és pályája során jó néhány filmhez komponált kísérőzenét.

Fennállása alatt a zenekar Budapest talán legaktívabb, legtöbbet koncertező klubzenekarává vált: hamar kialakult, lelkes közönségük örömére hétről hétre tűnnek fel a budapesti kulturális-éjszakai élet jellegzetes helyszínein, mindenütt zajos sikert aratva.

Esőnap: július 23.

További információ itt.

Elolvasom a cikket