Így óvjuk meg kertünket a vakondoktól

Honnan tudhatja, van-e vakond a kertjében?

Egyszerű megállapítani, hogy az Ön otthonában beférkőztek-e már a vakondok. Csak ellenőrizze, lát-e már megemelkedett, vulkán alakú duzzanatot a kertben! A vakondok a nedves, agyagos talajt kedvelik a leginkább, így az esős időben a legaktívabbak, valamint kora reggel és este. Évszakokat illetően tavasszal és ősszel. Lássuk, milyen praktikákat érdemes bevetnie ellenük, hogy megőrizze a rendezett kertjét!

Ha természetes módszert keres, amellyel távol tarthatja a vakondokat, akkor a legjobb, ha olyan virágokat ültet, amelyek természetes riasztóként hatnak, és távol tartják őket. Ilyen a nárcisz, a körömvirág és a ricinus, amelyek pillanatok alatt elérik, hogy távol maradjanak a kártevők a kerttől. Ezek ugyanis gyorsan nőnek, csökkentik a talaj nedvességtartalmát, és csökkentik a talajban található kártevők számát.

Töltse meg vízzel az alagutakat, amelyeket a vakondok ástak a kertben. Dugjon egy tömlőt a lyukakba, és hagyja, hogy az végezze a dolgát! Így akár tíz-tizenöt perc alatt végére érhet ennek a bosszantó problémának.

Akadályok

Hozzon létre föld alatti akadályokat, amelyek más irányba terelik a vakondokat a föld alatti út során. Ásson húsz centi mélyre, és helyezze el a földben hálót, méghozzá L alakban. Ez ráveszi majd a vakondokat arra, hogy más irányban folytassák az ásást, lehetőleg a kertjétől távolabb.

Elolvasom a cikket