Reuters: Trump repülőgépe összeütközött egy másikkal

Elmondása szerint a Trump tulajdonát képező Boeing 757-es gép szárnya a nemzetközi repülőtéren gurulás közben ütközött egy másik repülőgépnek. Megjegyzik, hogy az incidens vasárnap történt.

Korábban a Boeing 160 millió dollárt fizetett az Alaska Airlinesnak kártérítésként a Boeing 737 MAX típusú repülőgéppel történt januári incidens után. Az utasszállító röviddel az indulás után kényszerleszállást hajtott végre nyomáscsökkenés miatt, és elvesztette a törzsének egy részét.

A januári Boeing 737 MAX baleset után a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) elrendelte az ilyen típusú utasszállító repülőgépek ideiglenes felfüggesztését és ellenőrzését. Ezek hat hétig tartottak, és mind a Boeinget, mind a repülőgép törzsét gyártó Spirit AeroSystems vállalatot érintették. A New York Times márciusban arról számolt be, hogy a Boeing 89 FAA-ellenőrzésből 33-at bukott el.

A Boeing 737-es keskeny törzsű, rövid és közepes távú utasszállító és szállító repülőgépek családja. A repülőgépet 1967 óta gyártja a vállalat. A Boeing 737-es a polgári repülőgépgyártás történetének legnagyobb sorozatban gyártott utasszállító repülőgépe lett, a tízezredik gépet 2018. március 13-án adták át.

Elolvasom a cikket