Mutatjuk, hogyan javíthat az agyműködésén

A neuropszichológusok gyakran használnak speciális felületeket, például egyensúlyozó deszkát, amelyen nehéz egyensúlyozni. Ezeket a gyakorlatokat otthon is el lehet végezni, egy lábon állva, nyitott vagy csukott szemmel.

Yeremina megjegyezte, hogy a különböző méretű labdákkal való játék, az azokon való átugrás és a zsonglőrködés is hasznos. Hogy a gyakorlatok érdekesebbé váljanak, versenyekké alakíthatók vagy egy küldetés részévé tehetők.

A pszichológus hangsúlyozta, fontos, hogy élvezzük a gyakorlatok elvégzésének folyamatát, mivel ez rendszeres gyakorlásra ösztönöz, és segít a jó eredmények elérésében.

A szakértő emellett egy másik hasznos gyakorlatot is megemlített, amely során éneklünk és közben ritmikusan mozgunk, lehet tapsolni és ugrálni egyszerre.

A szakember a RIAMO-nak adott interjúban megjegyezte, hogy az idegrendszer erősítése lehetséges tudatos légzéssel is. Így ugyanis nemcsak a stressz káros hatásait csökkenthetjük, de a sejtjeinkhez is több oxigéndús vér jut. Feküdjünk le a hátunkra, a kezünket tegyük a hasunkra. Vegyünk az orrunkon keresztül egy mély lélegzetet, úgy, hogy a kezeink megemelkedjenek. Tartsuk bent a levegőt, számoljunk el háromig, majd fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. Naponta két-három alkalommal ismételjük meg ezt a fajta nyugtató légzést.

Elolvasom a cikket