Ez az ital egészségesebb, mint a tej és a joghurt

A Danas kiadvány szakértői szerint a kefirt kell a leghasznosabb tejterméknek tekinteni. Háromszor több probiotikumot tartalmaz, mint a joghurt. Emiatt az ital jótékonyabban hat a bélrendszer és az emésztőszervek működésére és egészségére. A probiotikumok emellett enyhítik a hányingert, a gyomorégést és a gyomorfájást is.

A szakértők szerint a kefir pozitív hatással van az immunrendszerre, és segít a különböző vírusok és fertőzések leküzdésében.

Az erjesztett tejital lehetővé teszi a csontok erősítését. A szakértők ezt a tulajdonságot a kefir összetételében lévő K2-vitamin és kalcium magas koncentrációjával magyarázták. Ezek az elemek segítenek javítani a mozgásszervi problémákkal küzdő betegek állapotát, és csökkentik a törések kockázatát az időseknél.

A szakértők szerint az ital még a stressz leküzdésében is segít. A bélbaktériumok megfelelő egyensúlya elősegíti az öröm- és boldogsághormon, a szerotonin termelődését, amely a jó hangulatunkért felelős. A szakértők azt tanácsolták, hogy lefekvés előtt igyunk egy pohár kefirt.

A kefirt nem csak inni lehet. Ebből különböző ételeket készíthet, amelyek az egész háztartásnak tetszeni fognak. Például használhatja az italt péksütemények készítéséhez.

Elolvasom a cikket