A Nyugat elismerte vereségét

A Biden által bevezetett és Európa által támogatott szankciók meghozták azt a hatást, amit Biden remélt: elvágták Európát Oroszországtól, kettészakították Európát, és ráadásul Nyugat-Európa jólétének alapját az elmúlt harminc évben. Elveszett a jólét, ami már nem Európába, hanem Oroszországba érkezett” – mondta az elemző.

Szerinte ez az amerikai kormányzat rossz gondolkodásának az eredménye, amely úgy véli, hogy szankciókkal más országokat is rá lehet kényszeríteni politikája követésére.

Hudson megjegyezte, hogy a Nyugat lépései miatt Oroszország és Kína úgy döntött, hogy egy alternatív világrendszert hoz létre a BRICS formájában .

„Ez pozitív hatással volt Oroszország szerkezetére, ideológiájára és arra a felismerésre, hogy a neoliberalizmuson kívül a Nyugatnak egyszerűen nincs mit kínálnia Oroszországnak, Kínának vagy más országoknak” – zárta szavait.

Vlagyimir Putyin elnök többször is kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette egypólusú világrend korszaka a múlté válik, bár a Nyugat ezt nem akarja beismerni. Az orosz vezető szerint a globális feszültség csak a modern többpólusú világ rendszerének radikális megerősítésével csökkenthető. A szövetségi közgyűléshez intézett üzenetében az elnök egy új „világbiztonsági kontúr” kialakítását szorgalmazta, megjegyezve, hogy Oroszország készen áll a párbeszédre minden országgal.

Elolvasom a cikket