Hatalmas a felháborodás Lagzi Lajcsi miatt

Korábban azt állította Lagzi Lajcsi és ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a reintegrációs kérelmükkel kapcsolatban, hogy sikerrel jártak, így a trombitás hamarosan szabadulhat a baracskai börtönből, majd letagadták, hogy sikerrel jártak volna. Sőt, a trombitás családja állítólag másik ügyvédet fogadott, mert nem voltak elégedettek az ítélettel, amely elutasította a rejtélyes betegségben szenvedő zenész kérelmét. Korábban az ügyvédje azt mondta, szigorú feltételekkel szabadulhat valaki még abban az esetben is, ha reintegrációs kérelemről van szó, amely azt jelenti, hogy továbbra is házi őrizetben, fogságban van az elítélt, de akár saját otthonában is letöltheti a szabadságvesztését.

Most kiderült, hogy erről is hazudott Lagzi Lajcsi, amikor azt állította, nincs tudomása arról, mikor szabadulhat a börtönből. A trombitás tavaly április 26-án vonult be a baracskai börtönbe, ugyanis áram-, víz- és gázlopás miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A bevonulása óta folyton rejtélyes betegségére hivatkozva sajnáltatta magát, és próbált mielőbb szabadulni a büntetés-végrehajtási intézetből. Lagzi Lajcsi a büntetése nagy részét a börtönkórházban töltötte rossz egészségügyi állapotára hivatkozva, amelyhez az is hozzájárult, hogy visszautasította az ottani ételeket, nem tudott enni, így a saját állapotát is rontotta.

Most kiderült, hogy mégis elfogadták a reintegrációs kérelmét, így pár nappal ezelőtt valótlant állítottak, amikor azt mondták, hogy nem szabadulhat ki. Elmondása szerint a legutóbbi fellebbezését kiegészítették, és már nemcsak egy BV-bíró, hanem egy bírói tanács is döntött a sorsáról. Lagzi Lajcsi szabadulásában is nevetségessé tette magát, hiszen a legnagyobb titokban akart távozni, mégis előre informált újságírókat, akik lefényképezték, és beszéltek is vele arról, hogyan szabadult, mit csinált az első napján.

Az embereket felháborítja, hogy Lagzi Lajcsi folyton hazudozik, betegségére hivatkozva sajnáltatja magát, ezért durván szidják a szabadulásáról szóló hírek miatt.

„Ő sem bírja abbahagyni, az önsajnáltatást… Legnagyobb titokban pont volt ott egy fotós, aki titokban lefotózta, hogy ölelkezik egy fával, és borjúszemekkel mered a teleobjektívbe?” – kérdezte felháborodottan egy bulvártémákkal foglalkozó csoport tagja.

„Na, és már nem is haldoklik, eddig még az volt még a tésztát is pépesíteni kell neki. Orvosi csoda történt!” – írta egy másik felhasználó, aki arra utalt, hogy Lagzi Lajcsi elmondta, hogy otthon már lecsót, rakott krumplit és májgaluskalevest is tudott enni, amelyet gyerekei készítettek el neki.

„Atyaég, nem kell lélegeztetőmaszk? Nem fullad? Nincs a halálán? Na majd hogy fogja fújni most, nem lesz semmi baja…” – özönlöttek a hasonló hozzászólások a Lagzi Lajcsi szabadulásáról szóló hírek miatt, volt azonban, aki csak röviden annyit írt: „szégyen”.

Elolvasom a cikket