Mi történik a testünkkel, ha minden nap iszunk sört?

A sör sok káros anyagot tartalmaz, amelyek mérgezést okoznak. Ezek fuselolajok, aldehidek, éterek és metanol, amelyek ráadásul az emberi belső szervekre és a szervezet egészére is negatív hatással vannak. A sör rendszeres fogyasztása söralkoholizmus kialakulásához is vezethet.

Ha naponta fogyasztjuk, az súlyproblémákat is okozhat. A szén-dioxid és az élesztő ugyanis tágítja a gyomrot, az alkohol pedig irritálja az emésztőrendszer érzékelőit, és blokkolja a jóllakottsági központokat.

A napi sörfogyasztás következményei az alábbiak lehetnek:

– A szív falának megvastagodása, a szívüreg kitágulása, a szívizom nekrózisa, sőt szívinfarktus;

– A gyomor-bél traktus különböző rendellenességei, mint például gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, májgyulladás, májzsugorodás, károsodott veseműködés, a végtagok duzzanata, az arc puffadása;

– Károsodott agyműködés, agysejtek pusztulása, demencia, epilepszia, látó- és hallószervek károsodása, alvászavar;

– Perifériás idegrendszeri zavarok, a látás és hallás romlása;

– A hormonszint és a reproduktív funkció sérülése.

A mindennapi sörivás elhízást és „sörhas” megjelenését okozhatja a férfiaknál. A spermiumok inaktívvá válhatnak, számuk csökkenhet, és erekciós problémák jelentkezhetnek. De a sörfogyasztás a nők szervezetére is hatással lehet, elsősorban a hormonszintjükre. Megfigyelhető esetükben a hang mélyülése, a bajusz megjelenése, valamint a libidó és a szaporodási funkciók romlása. Menstruációs rendellenességek is felléphetnek, amely csökkenti a megtermékenyítés és az egészséges szülés esélyét.

Köztudott, hogy a sör vízhajtó hatású, de általában az emberekben nem tudatosul, hogy fogyasztásával folyadékot veszítenek. A test kiszáradása azonban akár alkoholmérgezést is eredményezhet.

Elolvasom a cikket