Megverik a románokat a hollandok?

SM
2024. július 2. kedd. 10:25

Meglepetésre a románok ugyan csoportelsőként, a hollandok pedig négyesük harmadik helyezettjeként kerültek a 16 közé, de a találkozó favoritja egyértelműen az Oranje, amely sorozatban három egyenes kieséses vereség után jutna tovább a kontinensviadalon.
Románia közel negyed évszázad után játszik újra nagy tornán egyenes kieséses meccset, a 2000-es Eb negyeddöntőjében Olaszországgal szemben búcsúzott. A gárda legutóbb az 1994-es világbajnokságon Argentína legyőzésével tudott mérkőzést nyerni kieséses szakaszban. A két csapat eddig 14 alkalommal találkozott egymással, a románok csak egyszer, 2007-ben, egy Európa-bajnoki selejtezőn tudtak diadalmaskodni, ezen kívül 10 holland győzelem és három döntetlen a mérleg.
Az esti nyolcaddöntőre az osztrákok készülhetnek magabiztosabban, egyrészt márciusban 6–1-re kiütötték keddi riválisukat, másrészt az Eb egyik legnehezebb csoportjában sikerült az élen végezniük többek között Franciaországot és Hollandiát megelőzve.
Ralf Rangnick szövetségi kapitány együttese a mutatott játéka alapján is egyértelműen esélyesként kezdi majd meg a lipcsei mérkőzést, ráadásul a törökök elleni örökmérlege is kedvező, a 17 eddigi összecsapásból kilencet nyert meg és egy döntetlen mellett hetet veszített el.
A török válogatott jól kezdte a mostani tornát, Grúzia legyőzése után viszont 3–0-ra kikapott Portugáliától, a zárókörben pedig a hajrában szerzett győztes gólt Csehország ellen.

Az utolsó csoportmeccsen a csapat talán legjobbja, Hakan Calhanoglu sárga lapot kapott, amely már a második volt neki, így ki kell hagynia a keddi nyolcaddöntőt.

Az Eb programja. Nyolcaddöntő, kedd:
18.00: Hollandia–Románia, München (43. mérkőzés)
21.00: Ausztria–Törökország, Lipcse (44. mérkőzés)

Negyeddöntő, július 5., péntek:
18:00: Spanyolország–Németország, Stuttgart
21.00: Portugália–Franciaország, Hamburg
Július 6, szombat:
18.00: Anglia–Svájc, Düsseldorf
21.00: A 43. mérkőzés győztese,– A 44. mérkőzés győztese, Berlin

Elolvasom a cikket