Matteo Salvini: „Dolgozunk a patrióták európai csoportján”

MH/ MTI
2024. július 2. kedd. 16:32

Dolgozunk a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor javaslatán egy európai patrióta pártcsoport létrehozása érdekében – válaszolta Matteo Salvini újságírók kérdésére kedden.

A Liga olasz jobboldali párt vezetője röviden így reagált a sajtó képviselőinek egy Rómában rendezett gazdasági találkozó alkalmával.

„Dolgozunk rajta” – válaszolta Matteo Salvini arra a kérdésre, hogy fennáll-e a lehetősége, hogy a Liga európai parlamenti képviselői csatlakoznak az Orbán Viktor által kezdeményezett Patrióták Európáért csoporthoz.

Korábban Matteo Salvini üdvözölte az európai frakció kezdeményezését „az európai cselezésekkel és Ursula von der Leyennel szemben”.

„A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több pártot be tudjon vonni egy más Európa megépítésébe, a baloldal nélkül (…), olyanokat, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait” – jegyezte be Matteo Salvini közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnökének vasárnapi találkozóját követően.

Az FPÖ a Liga régi szövetségese, és az olasz jobboldali párt szoros kapcsolatban áll a portugál Chegával, amely már belépett a Patrióták Európáért formációba.

Elolvasom a cikket