Ezért verseng III. Károly király és Kamilla királyné

Kamilla királyné és III. Károly király 19 éve házasok, sok királyi látogatáson vettek már részt együtt, az eseményeken pedig mindig kölcsönösen támogatják egymást. Sok közös szenvedélyük van, mindketten szívesen töltenek időt a szabadban, és a kertészkedés is nagy kedvencük.

Az uralkodó felesége korábban egy interjúban árulta el, hogy a Highgrove House kertje különösen fontos a számukra. Minden évben sok zöldséget ültetnek, emellett vannak gyümölcsfáik is, így mindent maguknak termesztenek.

„Imádom a veteményeskertet, és nyáron különösen. Nagyon büszke vagyok a fehér őszibarackomra. A férjem kiváló kertész, és szívesen versengünk a gyümölcsök és zöldségek terén.”

Kamilla királyné nem árulta el, hogy ez a verseny pontosan mit is jelent. A termesztett zöldségek, gyümölcsök mennyiségére, minőségére vagy éppen az esztétikai szépségére terjed ki. Kamilla királyné egyébként az őszibarack mellett a borsót is szereti.

III. Károly király kapcsolata a kertészettel évtizedekre nyúlik vissza. Korábban elárulta, hogy már gyerekként is szívesen foglalkozott a növényekkel. Anna hercegnővel közösen volt egy kertjük a Buckingham-palotát körülvevő birtok területén.

„A húgomnak és nekem volt egy kis zöldséges részünk valahol a kerítésnél. Nagyon jól éreztük magunkat, amikor sikertelenül próbáltunk paradicsomot termeszteni, meg ilyesmi.”

Elolvasom a cikket