Egy babérlevél meggyújtása elűzi ezeket a betegségeket

A babérlevél-égetés egy ősi hagyomány. A fűszerről régóta azt tartják, hogy enyhíti a szorongást és a stresszt, sőt segít a 2-es típusú cukorbetegség és a daganatos megbetegedések kezelésében is.

A levelek füstje elsősorban a szorongás enyhítésére használható. A babérlevélben ugyanis a mentában és a levendulában is fellelhető linalool található, amely bizonyítottan nyugtató hatású. Belélegezve csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót. A babérlevél emellett olyan megbetegedések kezelésében is hatásos, mint a cukorbetegség, az emésztőrendszeri zavarok, a vesekő, az ízületi gyulladás, a láz és a fejfájás.

A növény égetéséhez egész leveleket érdemes használni, friss fűszer helyett pedig szárítottat. Egy üveg- vagy kerámiaedénybe helyezzük a leveleket, majd óvatosan gyújtsuk meg. Amint lángra kap, oltsuk is el, hogy ne égjen gyorsan, épp csak füstölögjön. Ezután hagyjuk így 10-15 percen keresztül. Ha időközben elalszik, gyújtsuk meg újra.

Ha pedig befejeztük a „babérlevélszeánszot”, a biztonság kedvéért egy kevés vízzel locsoljuk le, hogy garantáltan megállítsuk az égési folyamatot.

Elolvasom a cikket