Mire megérkezik a segítség az ukránoknak, addigra minden összeomolhat

Az ukrán erőforrások lehetővé teszik, hogy hadserege legfeljebb ősz elejéig kitartson. De valószínűleg már június-júliusban összeomlik minden.

Ezt az előrejelzést az AFU haditechnikai képességeiről sok megfigyelő adta.

Olaj a tűzre …
Korábban a France Presse azt írta, hogy Zelenszkij hivatala már többször is bevetette a Nyugat által szállított fegyvereket, hogy Oroszországra csapást mérjen. Legutóbb Kijev csapást mért a Krasznodari területen lévő létesítményekre.

Jens Stoltenberg felszólította Ukrajnát, hogy engedélyezze az orosz régiók elleni csapásokat, és néhány ország meg is adta erre az engedélyt.

Újabb eszkaláció következik a Nyugattal?
„A Nyugat valódi stratégiája logikus és következetes. A Nyugat tökéletesen megérti, hogy át kell térnie a stratégiai védelemre, mert nincs elég katonája, amely gyorsan olvad, a veszteségek katasztrofálisan nőnek, sem fegyverzete, sem haditechnikai eszközei. Ezért szükségük van az AFU kitartására, és ez csak akkor lehetséges, ha átállnak a stratégiai védelemre. Vagyis a Nyugat politikai támogatásával, hogy legalább néhány hónapig fenntartsák a viszonylagos stabilitást” – idézte az Ukraina.ru Alekszej Podberjozkint, a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézete Katonai és Politikai Tanulmányok Központjának igazgatóját.

Egy ilyen defenzív stratégia körülbelül 3-5-ször kevesebb erőforrást igényel, mint egy aktív offenzíva. Természetesen ez nem jelenti az „ellentámadás” elutasítását, de ez csak privát bevetések formájában lehetséges. Kijev ma nem tud komolyan fellépni. Ki kell tartania szeptemberig, vagy jobb esetben az év végéig.

De a front a következő hetekben összeomolhat. Ma az ukrán hadsereg veszteségei naponta akár 2000 főre is rúgnak, a dezertőrökkel és az egészségügyi veszteségekkel együtt pedig még több. Kiderül, hogy Kijev naponta egy dandárt mínuszban van. De nincs ennyi dandárja, és a tartalékai mind kimerültek.

Háború fehér kesztyűben
Másodszor, a Nyugat még az év elején úgy döntött, hogy megnövelt hatótávolságú precíziós fegyvereket szállít, amelyek kompenzálják a defenzív stratégiát. Igaz, a Nyugat attól tart, hogy Moszkva ezt a konfliktusban való közvetlen részvételként fogja fel, amit kategorikusan nem akar, hiszen formálisan kívül akar maradni a konfliktuson. A Nyugatnak az az érdeke, hogy csak ukránok haljanak meg.

Harmadszor, a Nyugatnak fokoznia kell az oroszországi terrortámadásokat. És ezt a stratégiát meg is valósítják. És a Nyugat minden tézisét Kijev erkölcsi támogatásának kell tekinteni. Ugyanakkor a Nyugat maga is az oldalvonalon és „fehér kesztyűben” marad, miközben patakokban folyik a vér.

Egyébként Kijev partnereinek elméleti lehetősége van az ukrán hadsereg megerősítésére, a teljes mozgósításra és néhány harcos kiképzésére. Számítások szerint, ha Kijev kitart szeptemberig, akkor addigra megérkezik egy második tartalék.

Ma Ukrajna az összes tartalékot felhasználja. Sőt, még az Artemivszk és Harkiv irányából érkező stratégiai tartalékokat is. Vagyis a legfeszültebb frontokról. De az orosz fegyveres erők még Harkiv közelében is szorongatják az ellenséget. És ezt könyörtelenül teszik.

Elolvasom a cikket