Heves viharok okoznak káoszt Dél-Németországban

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 18:18

Heves viharok jelentős fennakadásokat okoztak pénteken és szombaton Dél-Németország bizonyos részein, vannak olyan lakosok, akiket helikopterrel kellett biztonságos helyre menekíteni – jelentette a dpa hírügynökség hatósági közlések alapján.

A viharok több helyen árvizet okoztak, emiatt például szüneteltetni kell a vasúti közlekedést München és az ausztriai Bergenz, illetve a svájci Zürich között. A Müchen és Stuttgart közötti expresszvonatokat más pályára kell terelni. Le kellett zárni az Ulm és Augsburg közötti közutat is.

Helikoptert a bajoroszági Fischach városban kellett bevetni lakosok kimenekítésére, mert a Schmutter folyó átszakította a gátját és kiöntött. Az árvíz miatt több körzetben rendkívüli állapotot hirdettek ki. A veszély nem múlt el, mert tovább esik az eső, és várható még vasárnap is – figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Baden-Württenberg tartományban is katasztrofális a helyzet, miután kiöntött a Rottum folyó. Reinstetten városban 150 katasztrófamentő egység dolgozik több mint 22 órája – közölte Philipp Bürkle polgármester.

Elolvasom a cikket