Hazai és világsztárok lépnek fel a Városligetben

Itt az idő egy kicsit lazítani és hátrahagyni a napi stresszt és a feladatokat. A Budapest Garden Party Zenei – Gasztrofesztivál remek alkalmat kínál a kikapcsolódásra. Ráadásul a gasztronómiai kényeztetést is élvezhetjük, miközben elmerülhetünk a különleges hangulatú koncertekben. Budapesten, a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótónál májusban először nyitja meg kapuit a fesztivál, ahol ikonikus zenekarok mellett a minőségi ételek és finom italok teszik még emlékezetesebbé az élményt.

A fellépők között a Neoton Familia sztárjai mellett ott lesz Karácsony János és zenekara, Biga, az izlandi instrumentális banda a Mezzoforte, valamint a svájci The Next Movement. Emellett csatlakozik még az Incognito, az Első Emelet, az Ocho Macho zenekarok, és nem utolsó sorban a Margaret Island.

A Zenei-Gasztrofesztivál igényes koncertélményeket és kulináris élvezeteket ígér a látogatóknak egy olyan rendezvény keretében, melynek célja a minőségi zene és a gasztronómia összekapcsolása egy káprázatos környezetben.

„Az ország legkiválóbb séfjei, cukrászai, borászai, sör- és pálinkafőzdéi is részt vesznek a rendezvényünkön, így biztosítva a minőségi ételek és italok sokféleségét. Emellett exkluzív VIP-terasszal is várjuk a kedves vendégeinket” – nyilatkozta Guba Gábor, a fesztivál egyik vezetője.

Népszerű hazai és külföldi fellépők a fesztiválon

A Neoton Família koncertje hatalmas bulinak ígérkezik: ezúttal is Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs János állnak színpadra, kiegészülve állandó zenésztársaikkal, Heatlie Dáviddal, Lukács Andreával és Lukács Lászlóval. A csapat felejthetetlen dalaival készül az októberi koncertre is, ahol szintén hatalmas bulit ígérnek.

Karácsony János gitáros, énekes, zeneszerző, többszörös arany és platinalemez tulajdonosa, a Ferm és a Generál együttes alapító tagja, valamint több mint négy évtizeden át az LGT oszlopos tagja. Vendége Heincz Gábor, ismertebb nevén Biga, a magyar zenei színtér egyik kiemelkedő alakja lesz, aki sikeres karrierje során számos díjat és elismerést gyűjtött be, és slágerei rendszeresen szerepelnek az országos rádiójátszási listákon.

A Mezzoforte izlandi instrumentális zenekartól is fantasztikus hangulat várható. A formáció már 1983-ban lenyűgözte a világot a „Garden Party” című kislemezével, azóta is kreatívan és izgalmasan keveri a különböző játékstílusokat, muzsikájuk inspiráló és lenyűgöző, koncertjeik pedig hatalmas sikereket aratnak.

A svájci The Next Movement méltán érdemelte ki az „Európa legnézettebb funk zenekara” címet a mély groove-jával és pocket-jével. A funky trió kirobbanó élő show-val, kiváló zenészi képességekkel és laza humorral érkezik Budapestre, hogy itt is lenyűgözze a groove-rajongókat.

A világhírű brit jazz zenekar, az Incognito igazi adrenalinbombával készül a fesztiválra. A zenekar több mint harminc éve a legmagasabb hőfokon izzó muzsikával és pazar muzikalitással nyűgözi le a közönségét. Jean Paul „Bluey” Maunick, a zenekar lelke, hamisítatlan jazzt fecskendez a rajongóiba.

Az Első Emelet, a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb magyar zenekara szintén színpadra áll a Városligeti Műjégpályán. Több évtizedes pályafutásuk során több mint egy millió eladott album, nyolc arany- és három platinalemez erősíti hírnevüket. A zenekar mai hangzással, de eredeti formában szólal meg, felidézve a ’80-as évek hangulatát.

A húszéves Ocho Macho zenekar meghatározó szerepet tölt be a hazai zenei életben. A szombathelyi gyökerekkel rendelkező „nyolc macsó” az ország első számú hangulatfelelőse, városi rendezvények népszerű fellépője. A Zenei-Gasztrofesztiválon felejthetetlen koncerttel várja rajongóit, ahol élőben elevenítik fel az ikonikus slágereiket.

A fonyódi kötődésű Margaret Island az elmúlt évek során a hazai zenei élet egyik meghatározó alakjává vált. A zenekar számos slágert jegyez, köztük olyan ikonikus dalokat, mint az „Eső,” a „Hóvirág,” vagy a „Veled minden.” A csapat hisz az örömzenélésben és értékközvetítésben. Egyedülálló élményt ígérnek Budapest legvártabb tavaszi fesztiválján, ahol a magyar zenei szcéna élén marad, folytatva az érzelmek és kreativitás szigetén való kalandot.

Elolvasom a cikket