Ajándékkoncerttel kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok a Dóm téren

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 7:33

Kerttész Lilla közölte, június 24-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos ajándékkoncertjével kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programsorozata. Az esten Giacomo Puccini legszebb áriái szólalnak meg a Fogadalmi templom előtti hatalmas színpadon.

A koncerten Gyüdi Sándor karmester és a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett négy szólista lép fel.

A Tosca, a Manon Lescaut és a Turandot világhírű dalait, grandiózus duettjeit két vendégművész: Rálik Szilvia és László Boldizsár adja elő a Dóm téren.

Mindkét operaénekes otthonosan mozog az ország legnagyobb színpadán és a Puccini-szerepekben, ám egymás partnereiként utoljára egy Verdi-operában, az Álarcosbál 2015-ös előadásában léptek színre a fesztiválon.

A Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának művészei is hallhatók majd az esten, Ferenczy Orsolya és Tötös Roland a Bohémélet, a Gianni Schicchi és a Pillangókisasszony részleteit adja elő.

A tenor 2020-tól erősíti a színház társulatát, a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2022-ben a La Traviata Gastone-jaként mutatkozott be, tavaly pedig a Holdvilágos éjszakán operagálán látta őt a közönség. Ferenczy Orsolya 2016-tól énekkari művészként, 2021-től már csak szólószerepeket alakít a Szegedi Nemzeti Színházban. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Szöktetés a szerájból egyik főszerepében lépett színre – a Dóm téri nagyszínpadon pedig az ajándékkoncert alkalmával mutatkozik be.

Elolvasom a cikket