Zsigmond Barna Pál: A Momentum arra büszke, hogy a hazájuk ellen dolgoznak Brüsszelben

MH/MTI
2024. május 31. péntek. 10:26

Zsigmond Barna Pál felhívta a figyelmet, miközben a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország megkapja a jogosan járó uniós pénzeket, a „háborúpárti” Momentum óriásplakáton hirdeti büszkén: mindent megtett azért, hogy ezek a források ne jussanak el a magyar emberekhez.

Donáth Anna például, aki – mint az államtitkár fogalmazott – „egy pártcsaládba tartozik Vera Jourová biztos asszonnyal”, az uniós forrásokhoz való hozzáférés általános feltételévé tette volna az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, miközben ez sehol sem volt kötelező elem.

Az államtitkár példaként említette, a dollárbaloldal szorgosan munkálkodott azon is, hogy a pedagógusokat megfosszák a munkájuk elismeréseként nekik járó béremeléstől, ugyanis egy konkrétan meg nem jelölt oktatási reform elfogadásához szerették volna kötni a pedagógusbérek emeléséhez szükséges uniós hozzájárulást.

Zsigmond Barna Pál azt írta, felháborítónak tartja, hogy a dollárbaloldal plakátokon és interjúkban büszkélkedik azzal, hogy Magyarország ellen dolgoznak.

Az államtitkár bejegyzésében felidézte, hogy egy friss interjúban Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy az „ő munkájuknak köszönhető, hogy megalkották a jogállamisági mechanizmust”.

Zsigmond Barna Pál ismertetése szerint a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország és a magyar emberek megkapják a nekik jogosan járó uniós forrásokat.

Közölte, hogy jóhiszeműen, konstruktívan, a felelős együttműködés jegyében tárgyalnak az uniós intézményekkel és hozzáfűzte, vállalásaikat teljesítették, de a politikai nyomásgyakorlásnak eddig sem engedtek, és ezután sem fognak.

„A hazájukat folyamatosan hátba támadó háborúpárti politikusok helyett olyan békepárti és szuverenista képviselőket küldjünk az Európai Parlamentbe, akik mindenek előtt a nemzeti, és nem pedig az idegen érdekeket képviselik!” – írta Facebook-bejegyzésében Zsigmond Barna Pál.

Elolvasom a cikket