Rendszámfelismerő térfigyelőkamera-rendszert építenek ki Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy Kecskemét országos szinten is élvonalbeli térfigyelőkamera-rendszerrel rendelkezik mind számában, mind funkciók terén. Utóbbival kapcsolatban kiemelte, a bűnügyi felderítést segítő rendszámfelismerő szoftverrel is ellátott, és jelenleg is további funkciók szoftveres beépítésén dolgoznak a Neumann János Egyetem közreműködésével.

A polgármester a helyi rádió Rádió 1 Gong Téma című műsorában a pedagógusnapról is szót ejtett. Minden év júniusának első vasárnapján köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozó pedagógusokat, és természetesen Kecskemét városvezetése is köszönti őket. Sőt, május folyamán a város és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház több lehetőséget biztosít a pedagógusok részére ingyenes színházi előadás látogatására, szabadon választott időpontban. Ennek keretén belül több mint kétezer pedagógusra számítanak, általános és középiskolai pedagógusokra ugyanúgy, mint az állami és egyházi fenntartású intézmények vagy a szakképzési centrum oktatóira.

Természetesen az óvodapedagógusok sem maradnak ki a színházi élményből, de nekik bérfejlesztést is biztosít az önkormányzat ettől a hónaptól, vagyis az általános bérfejlesztésen felül az önkormányzat többlettámogatást nyújt részükre – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia a rádióműsorban.

Elolvasom a cikket