Határozatképtelen volt a péntek esti parlamenti ülés

MH/MTI
2024. május 31. péntek. 21:54
Frissítve: 2024. május 31. 21:56

Az este 8 órára összehívott rendkívüli parlamenti ülésen az ellenzéki pártok a köztársasági elnök tisztségétől való megfosztásáról szóló kezdeményezést, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét ért orosz kibertámadás ügyét szerették volna megtárgyalni.

Az ülés elején Latorcai János levezető elnök felkérte az Országgyűlés Hivatalának munkatársait, hogy távolítsák el a több padra is kitett külföldi zászlókat. A Momentum az ügyben közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy képviselőik „orosz zászlókkal jelölték meg a kormánytagok székeit” a rendkívüli parlamenti ülésen.

Ungár Péter (LMP) a közelgő önkormányzati választásról beszélve közölte: úgy gondolják, hogy Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje nyer, mert a fővárosiak többsége egyetért azzal, hogy rend és tisztaság kell a budapesti tömegközlekedésen.

Tordai Bence (Párbeszéd) bírálta, hogy a rendkívüli ülést péntek este nyolc órára hívták össze.

A június 9-i választások tétjének fontosságát hangsúlyozva Dócs Dávid (Mi Hazánk) arról beszélt: 20 éves uniós tagság után sem váltották be azokat az ígéreteket, amelyek miatt beléptünk a szervezetbe.

Brenner Koloman, a Jobbik képviselője arról beszélt, „autoriter rendszerekhez dörgölőzik” a kormány, majd elképesztőnek nevezte, hogy a külügyminisztériumot ért hackertámadás ügyében az amúgy határozottan nyilatkozó tárcavezető csak hebegni-habogni tudott, nem volt képes megmondani, jutottak-e érzékeny adatok a támadók birtokába.

Elolvasom a cikket