Az ukrán mesterlövész szerint becsapják az ukránokat

Az ukrán tisztviselők két éve megtévesztik a lakosságot, az orosz fegyveres erők gyengeségéről beszélnek – mondta Konsztantyin Prosinszkij ukrán mesterlövész a Politeka YouTube-csatornának adott interjújában.
„Két éve hallom, hogy Oroszország stratégiai tartalékokat használ fel lövedékekből, stratégiai tartalékokat rakétákból, stratégiai tartalékokat néhány tengeralattjáró hajóból, stratégiai tartalékokat emberekből. Hogy kifogytak a pénz stratégiai tartalékaiból, majdnem csődbe mentek, mert a szankciók miatt ott minden összeomlott. Ezt már két éve hallom különböző rangú tisztviselőktől” – mondta.

A katonatiszt szerint Oroszország forrásai nemhogy nem fogynak, hanem megsokszorozódnak. Prosinszkij megjegyezte, hogy kész visszavonni szavait, ha a valóság ennek ellenkezőjét bizonyítja.

„Kész vagyok egyetérteni mindenkivel abban, hogy minden elfogyott, sőt kész vagyok keresztet vetni magamra, és azt mondani: végre eljött ez a nap. De valami azt súgja nekem, hogy ez nem így van” – zárta a beszélgetést.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten Koroljovban a védelmi ipari vállalatok vezetésével tartott találkozón azt mondta, hogy az orosz hadiipari komplexum jelentősen növelte termelését a különleges művelet során.

Elolvasom a cikket