A cirkuszhercegnő és a Hamupipőke is szerepel a Budapesti Operettszínház új évadában

MH/ MTI
2024. május 30. csütörtök. 21:22

Sikerrel zárul az idei évad az Operettszínházban, amely a szeretet és béke szigete szeretne lenni abban a világban, ahol a fegyverek ropogásai nem csitulnak – hangsúlyozta Kiss-B. Atilla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, az Operettszínház főigazgatója a 2023/24-es évadot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

Kiss-B. Attila elmondta, hogy a következő évad új produkciói a családokat szólítják meg, az őszi nagy bemutató is egy családi operettmusical lesz. A Hamupipőke című darabot Orbán János Dénes író és Pejtsik Péter zeneszerző alkották meg és Bozsik Yvette rendező-koreográfus viszi színre. A bemutató november 15-én és 16-án lesz a nagyszínpadon – ismertette a teátrum igazgatója.

Orbán János Dénes elmondta, hogy a darabban szerelem, mesevilág, humor és komoly mélylélektani kérdések is megjelennek.

A produkció dallamai népzenei alapokra épülnek, a csángó kultúrát vették alapul a díszletben, helyszínben és a dallamvilágban egyaránt – hangsúlyozta Pejtsik Péter. Bozsik Yvette szerint a Hamupipőke nagyon látványos előadás lesz, amely egyaránt szól a felnőtteknek és a gyerekeknek.

Az évad második felében láthatja a közönség a Hófehérke és a hét törpe operettszínházi bemutatóját. A rendező-koreográfus, a mű egyik szerzője ifjabb Harangozó Gyula, a darabot először február 11-én és 12-én mutatják be színpadon – közölte Kiss-B. Attila.

A mesebalett rendezője, ifjabb Harangozó Gyula szerint a Hófehérke az utóbbi évtizedek külföldön legnagyobb sikereket elért magyar színpadi műve, a világ számos országában játszották már.

Kiss-B. Attila tájékoztatása szerint az Operettszínház harmadik új bemutatója Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje, amelyet Homonnay Zsolt visz színpadra, a bemutatót február 21-én tartják. Homonnay Zsolt szerint Kálmán Imre operettjében benne van a tánc, a jókedv, a humor és a dráma is.

A főigazgató arról is beszélt, hogy az operettszínház a tehetséggondozás és az utánpótlásképzés jegyében a következő évadban is lehetőséget biztosít fiatal művészeknek. Ennek részeként kerül színpadra a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója végző növendékeinek a bemutatója, amely Presser Gábor és Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses produkciója lesz, a darabot a jövő évadban rendszeresen játszani fogják.

Kiss-B. Attila beszélt arról is, hogy a jövő évadban műsoron marad egyebek mellett a Szenes Iván 100, Az Orfeum mágusa, a Carmen, a Csárdáskirálynő, A mosoly országa, a János vitéz, a Marica grófnő, a Mária főhadnagy, a Mágnás Miska, a Jekyll és Hyde, a Hegedűs a háztetőn, a La Mancha lovagja, a Monte Cristo grófja, A Szépség és a Szörnyeteg, valamint az István, a király című előadások, éppúgy mint a Diótörő, az Anne Frank naplója, A képfaragó, a Szegény Dzsoni és Árnika, valamint a Veszedelmes viszonyok című produkció.

A következő évadban gálák, kávéházi beszélgetések, és számos meglepetés is várja a közönséget – hangsúlyozta a teátrum igazgatója.

Elolvasom a cikket