„Nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus felé”

MH/MTI
2024. május 23. csütörtök. 22:13

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Vác és a Dunakanyar zsidósága deportálásának 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen arról beszélt, hogy korábban úgy gondolták, az antiszemitizmus és a háború a múlthoz tartozik, és soha nem tér vissza.

Hozzátette, az elmúlt években szembesülni kellett azzal, hogy új antiszemitizmus alakult ki Európában, amely az illegális migrációval érkezett.

Felhívta a figyelmet arra: „a második világháború óta az elmúlt évben nőtt a legnagyobb mértékben az antiszemita támadások sora”, hozzáfűzve, Németországban naponta átlagosan öt ilyen bűncselekményt követnek el.

Rétvári Bence azt mondta, hogy több nemzetközi kutatás szerint Magyarország és Olaszország a legbiztonságosabb hely Európában a zsidóság számára. Ez azért is van így, mert a magyar kormány minden idegen- és magyargyűlölettel szemben zéró toleranciát hirdetett – jelentette ki.

A háborúról szólva hangsúlyozta: az első fegyvert nem szabad odavinni, mert utána érkezik a többi.

Úgy vélekedett: az elmúlt évtizedekben Közép-Európában és sok generáció alatt Nyugat-Európában talán túl kényelmessé és túl egyszerűvé vált az élet, ezért a sokadik generáció már elveszítette a veszélyérzetét és a józan gondolkodását.

Európának vissza kellene nyernie természetes veszélyérzetét, és akkor vissza tudná szorítani az antiszemita és a háborúpárti hangokat, hogy újra béke és biztonság legyen Európában – hangoztatta Rétvári Bence.

Elolvasom a cikket