Ötvenötmillió forintért kelt el Keserü Ilona festménye

MH/ MTI
2024. május 16. csütörtök. 20:44

A tájékoztató szerint az árverés első napján az aukciós ékszerkínálat kiemelkedő darabja, egy fehérarany, szív alakúra csiszolt tanzanitokkal és modern csiszolású briliánsokkal ékített ékszergarnitúra volt, amely végül 24 millió forintos leütési áron kelt el.

Heves versengés tárgya volt a trikolor zománccal díszített aranykokárda is, amely végül a kikiáltási ár több mint tízszereséért, 4,2 millió forintos leütési áron, jutalékkal együtt több mint 5,2 millió forintért kelt el.

A második napon festményeke, bútorokra és műtárgyakra lehetett licitálni. A legnagyobb verseny Vastagh Géza Pihenő oroszlánok című olajfestményére alakult ki, amely végül több mint tízszeres áron, csaknem 9 millió forintért kelt el.

A legnagyobb érdeklődés Keserü Ilona Előérzet című festményét övezte, amely 55 millió forintos leütési áron, jutalékkal együtt végül csaknem hetvenmillió forintért talált gazdára, megduplázva ezzel a kikiáltási árat – ismertették a közleményben.

A BÁV ART kétnapos művészeti aukcióját követően hamarosan indul a 9. Online Aukció: az esemény május 25. és június 5. között az Aukcio.bav-art.hu oldalon lesz elérhető.

Elolvasom a cikket