Orbán Viktor: Bizakodunk Fico felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön.

A miniszterelnök bejegyzésében hozzátette: „A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért.”

„Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!” – zárta bejegyzését Orbán Viktor.

A kormányfő csütörtökön Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját, ahol tárgyalt a város polgármesterével, Szemereyné Pataki Klaudiával, majd a szlovák miniszterelnök elleni merényletről is beszélt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket