Koncertekkel és előadásokkal készül gyereknapra a Müpa

MH/ MTI
2024. május 16. csütörtök. 22:12

A Müpa előtti téren már délelőtt megkezdődnek a programok, a zenés színpadon Sárkány Berci és a RitmusLabor várja a családokat, majd érkezik Lovászi Edina, Csorba Lóci, a Kalimpa zenekar és a Superar is – közölte a Müpa az MTI-vel.

Az átriumban felállított mesés-táncos színpadon Benedek Krisztina Kerekítő Tippentő foglalkozása után olyan közkedvelt gyermektörténetek elevenednek meg bábok segítségével, mint A nyúlpásztor vagy éppen A só. A Pereputty együttes táncházzal készül, de cirkuszi hétpróbán is részt lehet majd venni. A kizárólag gyerekekből álló Veresi Balett Hamupipőke jól ismert történetét kelti életre a Fesztivál Színház színpadán.

Idén is lesz népi kosaras körhinta, mesemondó liget, a Sárkányvárban öt próbát kell kiállni a királylány megmentéséhez, a hétpróbás játékban ügyességi és bátorságpróba várja a vállalkozó kedvűeket, a kemencés parasztudvarban pedig egész nap sül majd a friss cipó.

A játékparkban a tradicionális népi játékok mellett klasszikus logikai és ügyességi játékokat és az empátiát, valamint az érzelmi intelligenciát fejlesztő feladatokat, valamit az empátiát fejlesztendő, látássérültséget és hallássérültséget szimuláló játékokat is kipróbálhatnak a gyerekek.

A kreatív foglalkozásokon készíthetnek textilmadárkát, termésbábot, fűzhetnek gyöngyöt, hajtogathatnak origamivirágot, varrhatnak sünit, vagy festhetnek képeslapot is a gyerekek.

A muzikális érdeklődésű gyerekeket zenei fejlesztő foglalkozások, hangszersimogató és hangszerkészítő műhely várja, míg a legkisebbeknek matatófallal, babakonyhával és labdatengerrel készülnek a szervezők a Babaszigeten, ahol mindezek mellett mondókázás és bábjáték is lesz.

Elolvasom a cikket